Jornades de la cuina Cajun
L’única mostra de cuina cajun arreu de l’Estat espanyol
Durant els dies de la Mostra de Jazz de Tortosa, diferents restaurants s’involucren en la iniciativa per preparar menús de cuina cajun, la típica del delta del Mississipí
Tortosa coneix molt bé el poder evocador de la cuina i del convenient maridatge entre gastronomia i cultura. L’associació de restauradors Platigot s’afegeixen simultàniament, així, a la gran festa del jazz de Tortosa amb tapes i menús inspirats en la cuina del Mississipí, que té punts en comú amb la cuina tradicional del Delta de l’Ebre. Impossible degustar aquests plats sentint un grup de jazz en directe a la terrassa del mateix restaurant i no imaginar-se i sentir-se al país nord-americà.
La cuina criolla i cajun, que es pot tastar sobretot a Nova Orleans, és una mescla de la cuina espanyola i francesa, alhora que guarda algunes reminiscències africanes i índies, amb el condiment d’algunes espècies. Gran part de la cuina cajun porta all, però en absolut tots els plats són forts o picants. Per exemple es pot degustar el Jambalaya o el Gumbo, dos estofats amb carn, salsitxa i mariscos. Els peixos i els filets de carn a la brasa amb una capa de pebre i espècies són altres plats a descobrir durant aquestes especials i entranyables jornades que marquen l’inici de l’estiu.