MENJAR BLANC
El menjar blanc ha estat present, des de l’edat mitjana, a gairebé tots els receptaris de cuina catalana. Fins i tot, aquest dolç tradicional surt mencionat a El Quixot, on el cavaller i Sancho Panza en menjen durant el seu pas per Barcelona. Tot i que és un postre conegut a tota Catalunya, a les Terres de l’Ebre presenta una peculiaritat i és la utilització de farina d’arrós per a la seva elaboració. A Tortosa, amb un gust dolç i suau, el seu consum és típic de Pasqua.
INGREDIENTS
- 1 L de llet
- 100 gr de sucre
- 125 gr de farina d’arròs
- 1 branqueta de canyella i canyella en pols
- 1 pell de llimona
ELABORACIÓ
- Mesclem la llet amb la farina i el sucre i remenem fins que no quedi cap grumoll
- Afegim la rameta de canyella i la pell de llimona i ho posem al foc sense parar de remenar
- Quan comence a bullir, seguim removent durant 5 minuts
- Ho traiem del foc i retirem la branqueta i la pell. Separem el preparat en bols individuals i ho posem a la nevera per a que es refredi
- Abans de servir, li tirem per sobre canyella en pols