BUNYOLS D'ABADEJO
Els bunyols d’abadejo o de bacallà són un plat molt típic de la cuina popular i casolana de les Terres de l’Ebre. L’abadejo és un dels productes més característics de Tortosa, present a la majoria de cartes de bars i restaurants. A més a més, al Mercat Municipal el podem trobar cuinat de diverses maneres i llest per emportar i tastar.
INGREDIENTS
- 600 gr de patata
- 400 gr d’abadejo
- 1 ou
- 3 dents d’all
- Julivert
- Farina de blat
ELABORACIÓ
- Pelem la patata i la deixem bullir 6 minuts.
- Afegim l’abadejo dessalat a l’olla i ho deixem bullir tot junt 8 minuts més.
- Ho retirem del foc, ho colem i xafem l’abadejo amb la patata i ho mesclem amb l’ou, l’all trinxat i el julivert.
- Pastem la mescla i fem boletes amb l’ajuda de dues culleres. Després, les passem per la farina.
- Finalment, fregim els bunyols amb oli d’oliva.