PASTISSETS DE TORTOSA
Els pastissets són un dels principals llegats del passat àrab de la ciutat. Amb forma de mitja lluna i farcits de cabell d’àngel, aquest dolç artesanal s’ha convertit en un dels productes més representatius del territori i d’obligat tast quan es visita la ciutat. Documentats ja al segle VIII i presents als receptaris catalans medievals, antigament es preparaven per festivitats importants i per honrar la visita de familiars o amics. Avui en dia, però, es consumeixen durant tot l’any i han anat sorgint noves varietats. A les pastisseries i forns de Tortosa es poden trobar els pastissets farcits tradicionals, però també pastissets de xocolata, brossat, taronja, entre d’altres ingredients. Tot un plaer tastar-los.
INGREDIENTS
- 1 tassa de mistela
- 1 tassa d’anís
- 100 gr de sucre
- 30 cl d’oli d’oliva
- Farina, la que entre
- Cabell d’àngel (o xocolata, brossat,…)
ELABORACIÓ
- Mesclar bé la mistela, l’anís, el sucre i l’oli i la farina.
- Fer boletes d’uns 50 gr i aplanar-les fent una circumferència.
- Farcir de cabell d’àngel o del que vulgueu i tancar segellant les cantonades.
- Enfornar a 190ºC durant 15 minuts.
- Quan es refredin, ensucrar.