Què menjar a Tortosa?
UNA CUINA LLIGADA AL TERRITORI
Al cor de les Terres de l’Ebre, Tortosa reuneix i ofereix a la seua gastronomia la riquesa i varietat dels productes ebrencs
Un dels tresors de la terra que no podem deixar de tastar és l’oli de la Denominació d’Origen Protegida Baix Ebre-Montsià, un element indispensable en els plats tortosins. Sense dubte l’arròs, un dels cultius més tradicionals al Delta de l’Ebre, conforma un dels plats tortosins per excel·lència. També ho són els musclos i les ostres, productes estrella del territori, així com els llagostins de la Ràpita o la tonyina roja de l’Ametlla de Mar que, per proximitat, la gastronomia tortosina també se n’ha fet propis. Els plats elaborats amb peix i marisc faran les delícies dels paladars més exigents.
Tendres i saboroses, també les carxofes són unes altres protagonistes dels plats tortosins, així com les baldanes, botifarres elaborades amb arròs, un producte local molt popular. Els cítrics i les clementines, i també els préssecs són algunes de les fruites més preuades.
Per als amants del vi, Tortosa treu pit de la denominació d’origen estrella de les Terres de l’Ebre, la DO Terra Alta, amb una selecta oferta de vins amb caràcter reconeguts arreu del món. Una deliciosa opció per tastar Tortosa és conèixer els establiments del centre i del nucli antic tot degustant exquisides tapes i petites racions combinant-les amb aquests vins tan preuats.
Per suposat, tampoc poden faltar les llepolies. Ben típics de Tortosa en són també molts dolços com els pastissets (els clàssics són de cabell d’àngel, però també n’hi ha de brossat, xocolata o taronja), així com el menjar blanc o les Garrofetes del Papa, petits dolços elaborats per al Papa Luna. A més a més, a gairebé a totes les pastisseries i forns de la ciutat hi podreu trobar cóc i el pastís Sopa de la Reina, dos de les creacions més genuïnes de Tortosa que val la pena tastar.