La cuina de les Terres de l'Ebre

L’Ebre és un territori amant de la bona cuina


Una bona forma de conèixer un territori és començar per la taula. Les Terres de l’Ebre són sinònim de productes de qualitat, ja que generen productes mediterranis i d’altres únics al món, els del Delta de l’Ebre, com les angules, anguiles o ostres, per la seua combinació especial d’aigua dolça i salada.



La visita a Tortosa permet apropar-se als parcs naturals del Delta de l’Ebre i dels Ports. És una ciutat entre mar i muntanya. Tortosa aglutina la vida econòmica, social i cultural més important de la vall inferior de l’Ebre, i és el seu centre comercial i de serveis més destacat. Però, simultàniament, és una ciutat que es caracteritza pel saber fer dels seus habitants: per la calma, per la gastronomia, per poder gaudir d’una estada amb tots els plaers garantits.


La cuina de les Terres de l’Ebre reflecteix la seua història i les influències de les cultures que hi han passat, que no són poques, però en definitiva mostra la riquesa del seu entorn natural tan variat i potent.



La cuina ebrenca està caracteritzada per aquest privilegiat entorn natural en tots els seus àmbits: des de les fruites i les verdures de l’horta, al millor marisc i mol·luscs del Delta de l’Ebre, passant pel valuós arròs, vi i oli. El mar, els boscos del Port, l’horta propera al riu Ebre, la plana deltaica i les zones de secà; de cada espai del territori en sorgeixen preuats productes frescos com els cítrics, la fruita dolça, les hortalisses o el peix. A més, molts d’aquests productes han obtingut els reconeixements de Denominació d’Origen Protegida. També els dolços són els productes estrella de molts pobles de les Terres de l’Ebre, les receptes dels quals passen de generació en generació.



Per això, moltíssimes localitats ebrenques tenen les seues pròpies jornades gastronòmiques i festes dedicades al producte local més preuat, ja sigui el llagostí, les ostres, la carxofa, el rovelló, l’oli o el corder. Tortosa recull tota aquesta tradició, dels pescadors, dels pagesos, dels viticultors, dels arrossaires, i n’ofereix el millor de cada producte.


Organitza't

Restaurants

Una cuina lligada a la terra que treu partit dels productes de proximitat, però també oberta a les noves tendències. A Tortosa trobaràs cuina de mercat, però també cuina internacional i mediterrània

Allotjaments

Tortosa t'ofereix allotjaments de tot tipus. Dorm en un castell, cases rurals envoltades de natura, hotels amb totes les comoditats o apartaments en el cor de la ciutat antiga

Experiències

Completa la teva visita amb una oferta d'experiències de tot tipus: excursionisme, visites guiades, navegacions,...

Et recomanem

Tortosa en un dia

Llegir més

Jornades gastronòmiques

Llegir més

El Mercat

Llegir més

Els millors productes de la terra

Una territori exhuberant d'arrossars, vinya, tarongers i oliveres

Llegir més

El millor de la mar

Gaudeix la riquesa de la mar de l'Ebre

Llegir més

Et proposem

Experiències completes

Combina la gastronomia i les activitats al voltant de la ciutat i la natura

Navegacions

Recorre l'Ebre amb Lo Sirgador, encisa't amb les postes de sol, tasta els vins de la Terra o evocadores concerts a bord.

Experiències gastronòmiques

Per als paladars més exigents

×