El millor de la mar
Les Terres de l’Ebre són un territori que sempre ha viscut de cara al mar
A Tortosa trobaràs a taula els productes de la costa més frescos
D’entre alguns dels millors productes de la mar que es poden degustar hi ha, per exemple, els llagostins de Sant Carles de la Ràpita. El producte sempre ha format part de la cuina local i ara s’ha convertit en un potent reclam turístic. Un altre producte molt singular del territori és la tonyina roja, exclusiva de l’Ametlla de Mar. La tonyina roja té un to vermellós molt característic i és molt preuada entre els xefs de gran reconeixement. Es tracta, a més, d’un aliment molt nutritiu i cardiosaludable.
Sense dubte, parlar de gastronomia de Delta de l’Ebre equival a destacar inevitablement les anguiles, un peix que habita a les seues aigües i que ha estat capturat des de l’Edat Mitjana. Un dels plats més tradicionals per gaudir-lo és el xapadillo, una conserva d’anguiles salpebrades i assecades al sol per menjar com aperitiu.
També els musclos i les ostres són productes molt reconeguts al territori. Precisament, en els darrers anys la producció d’ostrons a les Terres de l’Ebre s’ha estès molt per la qualitat de la seua carn i actualment n’hi ha més de 100 vivers.