La cuina de l'abadejo

Un producte molt tradicional i present en la cuina dels tortosins durant dècades

Des de 2006 les jornades difonen la gastronomia del bacallà


L’abadejo, dit també bacallà,  ha sigut i és un dels productes estrella del mercat de TortosaBrandada de bacallà, bunyols de bacallà, bacallà amb formatge… L’abadejo es fa present al plat, així, de mil formes, amb una quinzena de restaurants adherits a la campanya oferint-lo com a gran protagonista. L’esdeveniment arriba amb la Quaresma, per oferir el peix i evitar la carn, tal com marca la tradició.


No només hi participen restaurants de Tortosa, sinó també dels seus pobles i EMDs com Bítem, Campredó, els Reguers i Jesús. A més, molts establiments també proposen petites degustacions en forma de tapa de bacallà, amb l’oferta de la degustació i beguda per 2,50 euros.



Com a complement de les jornades, al voltant de l’esdeveniment, organitzat per l’Associació d’Hostaleria de Tortosa Platigot, s’hi porten a terme també tastos i maridatges amb vi i diverses demostracions de cuina al mercat municipal, oferint l’oportunitat de conèixer a fons la forma de preparar aquest producte tan especial a la localitat.


Per saber-ne més

El mercat de Tortosa

Temple de la gastronomia local, els seus productes, la seva gent i el seu ambient converteixen la visita en ineludible

Menús de les Jornades

Tots els restaurants i plats que podràs tastar

La cuina de les Terres de l'Ebre

Una gastronomia lligada al producte de proximitat

No et pots perdre

Tortosa en un dia

Llegir més

La Via Verda

Amb sortida des de Tortosa, recorre les Terres del'Ebre

Llegir més

Els 10 imperdibles

Els imprescindibles en la teva visita

Llegir més

El Delta de l'Ebre

Llegir més

Els parc natural dels Ports

Llegir més
×