La cuina de l'abadejo
Un producte molt tradicional i present en la cuina dels tortosins durant dècades
Des de 2006 les jornades difonen la gastronomia del bacallà
L’abadejo, dit també bacallà, ha sigut i és un dels productes estrella del mercat de Tortosa. Brandada de bacallà, bunyols de bacallà, bacallà amb formatge… L’abadejo es fa present al plat, així, de mil formes, amb una quinzena de restaurants adherits a la campanya oferint-lo com a gran protagonista. L’esdeveniment arriba amb la Quaresma, per oferir el peix i evitar la carn, tal com marca la tradició.
No només hi participen restaurants de Tortosa, sinó també dels seus pobles i EMDs com Bítem, Campredó, els Reguers i Jesús. A més, molts establiments també proposen petites degustacions en forma de tapa de bacallà, amb l’oferta de la degustació i beguda per 2,50 euros.
Com a complement de les jornades, al voltant de l’esdeveniment, organitzat per l’Associació d’Hostaleria de Tortosa Platigot, s’hi porten a terme també tastos i maridatges amb vi i diverses demostracions de cuina al mercat municipal, oferint l’oportunitat de conèixer a fons la forma de preparar aquest producte tan especial a la localitat.
Per saber-ne més
El mercat de Tortosa
Temple de la gastronomia local, els seus productes, la seva gent i el seu ambient converteixen la visita en ineludible