Benvinguts a la Gastronomia de Tortosa
Què és el Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic?
Tortosa: cuina de la memòria
Vine a Conèixer i Gaudir la Gastronomia de Tortosa
El llibre blanc no és només una guia, sinó una invitació a formar part de la vida i cultura de Tortosa. . En cada plat, descobriràs la història, l’esforç i l’amor per una terra que ha alimentat generacions.
Vine a Conèixer i Gaudir la Gastronomia de Tortosa
Aquesta primera secció explora els productes autòctons i els plats tradicionals que defineixen la gastronomia tortosina. Destaca el vincle amb les Terres de l’Ebre, on molts ingredients i receptes són compartits amb el territori, tot i que tenen característiques i histories pròpies a Tortosa, fruit del seu paper històric de capital del sud de Catalunya i centre econòmic i de distribució. Aquest apartat inclou la identificació d’una vintena de productes, entre ells l’oli d’oliva (DOP Baix Ebre-Montsià), la clementina (IGP), les baldanes d’arròs, l’arròs del Delta o la xocolata Creo. Així mateix, recull més de 60 receptes tradicionals que han anat passant de generació en generació.
La segona part incorpora un Pla d’acció i bones pràctiques. En aquesta segona part, el document ofereix un pla estratègic per consolidar Tortosa com a destí de turisme gastronòmic. Es defineixen les bases per a la creació d’una marca gastronòmica de qualitat i els valors associats, com la sostenibilitat i el respecte per la cultura i l’entorn natural. A més, es proposen accions concretes per promocionar aquesta oferta, incloent-hi la creació d’un calendari d’activitats i esdeveniments gastronòmics, tallers i tastos per a professionals i el públic general, així com iniciatives de comunicació per potenciar la imatge de Tortosa en aquest àmbit.