Benvinguts a la Gastronomia de Tortosa

La ciutat de Tortosa, amb la seva rica història i tradició, és bressol d’un llegat gastronòmic particular, arrelat a les Terres de l’Ebre. Et convidem a explorar el nostre Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic de Tortosa: una guia completa que recull els plats, els productes locals i les tradicions culinàries que donen vida a la nostra cuina. Mitjançant la seva cuina, la visita a Tortosa en una experiència sensorial que connecta amb les arrels del Mediterrani.

Què és el Llibre Blanc del Turisme Gastronòmic?

Tortosa: cuina de la memòria

El Llibre blanc del Turisme gastronòmic a Tortosa  és un projecte de l’Ajuntament de Tortosa en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins “Tortosa, el passat és una aventura“, finançat pels fons Next Generation. El seu objectiu per situar la nostra ciutat com a referent del turisme gastronòmic sostenible mitjançant la reivindicació del seu ric llegat culinaria i la seva identitat gastronòmica. Amb aquesta iniciativa, volem compartir amb visitants i residents el nostre patrimoni gastronòmic, basat en productes de proximitat, sostenibilitat i respecte per la tradició.


Vine a Conèixer i Gaudir la Gastronomia de Tortosa


El llibre blanc no és només una guia, sinó una invitació a formar part de la vida i cultura de Tortosa. . En cada plat, descobriràs la història, l’esforç i l’amor per una terra que ha alimentat generacions.

Vine a Conèixer i Gaudir la Gastronomia de Tortosa

El llibre blanc està dividit en dues parts diferenciades, Identitat i patrimoni gastronòmic a Tortosa i Pla d’acció i bones pràctiques del turisme gastronòmic a Tortosa.


Aquesta primera secció explora els productes autòctons i els plats tradicionals que defineixen la gastronomia tortosina. Destaca el vincle amb les Terres de l’Ebre, on molts ingredients i receptes són compartits amb el territori, tot i que tenen característiques i histories pròpies a Tortosa, fruit del seu paper històric de capital del sud de Catalunya i centre econòmic i de distribució. Aquest apartat inclou la identificació d’una vintena de productes, entre ells l’oli d’oliva (DOP Baix Ebre-Montsià), la clementina (IGP), les baldanes d’arròs, l’arròs del Delta o la xocolata Creo. Així mateix, recull més de 60 receptes tradicionals que han anat passant de generació en generació.


La segona part incorpora un Pla d’acció i bones pràctiques. En aquesta segona part, el document ofereix un pla estratègic per consolidar Tortosa com a destí de turisme gastronòmic. Es defineixen les bases per a la creació d’una marca gastronòmica de qualitat i els valors associats, com la sostenibilitat i el respecte per la cultura i l’entorn natural. A més, es proposen accions concretes per promocionar aquesta oferta, incloent-hi la creació d’un calendari d’activitats i esdeveniments gastronòmics, tallers i tastos per a professionals i el públic general, així com iniciatives de comunicació per potenciar la imatge de Tortosa en aquest àmbit.

Et proposem

Una escapada ideal

Un cap de setmana per descobrir Tortosa i les Terres de l'Ebre

Gastronomia

Descobreix una cuina lligada a la terra

Restaurants

Descobreix la identitat d'una ciutat a travès de la seva cuina

Et recomanem

Què menjar a Tortosa

Descobreix la ciutat i el territori

Llegir més

Jornades culinàries

Llegir més

El Mercat

Llegir més

DO Terra Alta

La denominació d'origen de les Terres de l'Ebre

Llegir més

El millor de la terra

Una territori exhuberant

Llegir més

No et pots perdre

Tortosa en un dia

Llegir més

La Via Verda

Amb sortida des de Tortosa, recorre les Terres del'Ebre

Llegir més

Els 10 imperdibles

Els imprescindibles en la teva visita

Llegir més

El Delta de l'Ebre

Llegir més

Els parc natural dels Ports

Llegir més

×